U bent hier: home > Actueel > 2020 > 08 > 03 > Opleiding gericht op scheeps- en jachbouw!

Opleiding gericht op scheeps- en jachbouw!

Geplaatst op 3 augustus 2020

Wat een mooie ontwikkelingen! ROC Friese Poort start in Emmeloord met een technische opleiding gericht op de scheeps- en jachtbouw.

 

 

Studenten kunnen vanaf september instromen in de technische opleiding (eerste) monteur mechatronica of (allround) constructiewerker. Daarna specialiseren de studenten zich door het volgen van het keuzedeel scheepsreparatie en –modificatie. Rob Beekmans, opleidingsmanager techniek van vestiging Emmeloord/Urk, verwacht dat er in september ongeveer 20 studenten zullen starten.

Het keuzedeel wordt in nauwe samenwerking met de maritieme brancheverenigingen ontwikkeld en uitgevoerd met samenwerkingspartner OBM Oost (OpleidingsBedrijf Metaal). De opleiding is bedoeld voor mbo-studenten die graag samen met collega’s aan de bouw, reparatie of het onderhoud van een schip of jacht werken.

Leren en werken

De opleidingen worden aangeboden in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), de variant waarbij de student drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf werkt en twee dagen naar school gaat.

Eberca Groep

Wij hopen met onze organisaties(/merken) Clion Marine, Eberspächer Benelux en TCN de vruchten van deze mooie ontwikkeling te plukken, maar dat niet alleen ook dragen wij graag ons steentje bij door de deuren van onze bedrijven wagenwijd open te zetten voor de studenten. Met onze in Sneek gevestigde onderneming Techno Center Noord (TCN) zitten we ook nog aardig in de buurt.

Bron: De Noordoostpolder

 

Contactgegevens

Techno Center Noord

Bellstraat 4c/d
8606 JH Sneek
Tel: 0515-432241
Fax: 0515-433374
info@technocenternoord.nl

Neem contact op

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Bel ons op 0515-432241 of

 
Ontwerp & realisatie Superlatief

Formulieren op deze website zijn beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.