U bent hier: home > Actueel > 2015 > 04 > 08 > Concept Car Budii

Concept Car Budii

Geplaatst op 8 april 2015

Elektrisch verwarmingssysteem van Eberspächer brengt Budii van Rinspeed op temperatuur.

 

Het innovatieve Zwitserse bedrijf Rinspeed heeft op de autosalon van Genéve een elektrisch aangedreven concept car gepresenteerd. Zoals ook bij de XChangeE in 2014 staat het autonoom rijden centraal in dit voertuig. De heer Frank M. Rinderknecht voorziet de industrie met zijn spannende voertuigen al voor vele jaren van nieuwe impulsen. Hij toont opnieuw hoe de toekomst van mobiliteit eruit kan zien. Een belangrijke factor hierin is de optimalisatie van comfort van de binnenlucht en dit is waar de Zwitserse autovisionair de expertise van Eberspächer inschakelt.

Met de op de Géneve Autosalon gepresenteerde “Budii” voeren de bedrijven Eberspächer en Rinspeed de samenwerking bij het nieuwste model door. De Budii staat volledig in het teken van autonoom rijden en het voertuig moet een “vriend op wielen” zijn.  Voor de bestuurder en passagiers is het belangrijk dat de temperatuur in het voertuig aangenaam is, en daarmee een basis vormt voor een ontspannen rijervaring.

Om dit innovatieve voertuig van een aangename temperatuur te voorzien heeft Eberspacher de Budii uitgerust met een 3e generatie PTC Coolant Heater. Deze verwarming overtuigt met een vermogen van 7 kW en een rendement van bijna 90%! De verwarming verzorgt een aangename warmteverdeling, via de voor de Budii speciaal ontworpen uitstromer, voor de binnenruimte van het voertuig.

De klimaatdeskundigen van Eberspächer hebben de PTC Coolant Heater uitgerust met een bijzonder hoogtepunt, een elektrische parkeerverwarming functie! Wanneer de inzittenden van de Budii bij de start de verwarming volledig opendraaien zal dit ten koste gaan van de capaciteit van de batterij. Dankzij de praktische standverwarmingsfunctie kan het compacte elektro element beginnen met voorverwarmen, wanneer het voertuig nog aan het netstroom gekoppeld zit. Hierdoor heeft de verwarming geen invloed op het laadniveau van de batterij en verzorgt deze gelijk vanaf de start een aangename temperatuur! Het voertuig interieur is dus gelijk op temperatuur, de ruiten zijn ontdooid en er kan met een volle batterij vertrokken worden. Dit laatste is zeer belangrijk, aangezien de Budii daardoor vanaf de eerste meter zijn volledige energie recapitulatie  kan behalen en daarmee een groter rijbereik heeft.

Om de temperatuur tijdens trips met de Budii constant te houden kan de Eberspächer PTC Coolant Heater exacte controle uitvoeren over de temperatuurregeling. Maar de PTC Coolant Heater in de Budii kan daarnaast nog veel meer zoals: als de focus alleen op rijbereik ligt is er de mogelijkheid om de verwarming zijn capaciteit aan het batterijniveau aan te laten passen. Hierdoor wordt het rijbereik zo optimaal mogelijk gehouden.

Altijd warmte in de Budii? Ook voor deze uitdaging heeft Eberspächer een oplossing! De Easystart Call bediening regelt de temperatuurinstellingen van de PTC Coolant Heater. Het element in de Budii maakt gebruik van een SIM kaart en kan vanaf elke telefoon geprogrammeerd worden. Als u beschikt over een smartphone met iOS of Android kan het zelfs nog eenvoudiger! Er is een gratis APP te downloaden uit een van de APP stores waarmee u uw telefoon omtovert in een uitermate eenvoudig bedieningselement.

 

De APP biedt de mogelijkheid om vaste begin- en looptijden voor de Eberspächer Coolant Heater in te programmeren en daarmee ook een volledige autonomie verzorgt! Dit is een groot voordeel wanneer de Budii op vaste tijden wordt gebruikt, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan. Wanneer de Budii gebruikt moet worden voor spontane uitstapjes is er ook een oplossing. Eberspächer heeft een eenvoudige aan/uit APP ontwikkeld voor de iOS en Android smartphones. Daarnaast is deze APP ook beschikbaar op de stijlvolle Gear Smartwatch van Samsung! De bediening van de verwarming is dus altijd en overal binnen handbereik beschikbaar!

Innovatief, toekomstgericht en autonoom, deze functies karakteriseren de verwarmingsonderdelen van Eberspächer in de nieuwe Rinspeed concept car!

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Bel ons op 0515-432241 of

 
Ontwerp & realisatie Superlatief

Formulieren op deze website zijn beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.